Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Potatistortilla med paprika

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 7 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g mjölig potatis
  • 1 röd paprika
  • 5-6 msk olivolja till stekning
  • salt och peppar
  • 6 ägg
  • 6 msk mjölk
  • 2 dl riven ost
  • 2 msk smör och olja
  • 100 g cocktailtomater

Så här gör du

  1. Skala potatisen. Skär potatisen i bitar. Dela, kärna ur och skär paprikan i små bitar.
  2. Stek potatisen i oljan i en stekpanna, utan att den tar så mycket färg, i cirka 15 minuter. Tillsätt paprikan och stek ytterligare i cirka 5 minuter. Rör om då och då. Smaka av med salt och peppar. Låt potatisen och paprikan rinna av i till exempel ett durkslag.
  3. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ihop ägg och mjölk i en bunke. Smaka av med salt. Blanda i osten. Blanda i potatisen och paprikan.
  4. Hetta upp smör och olja i en liten stekpanna som tål ugnsvärme. Häll i potatis-, paprika- och äggblandningen. Stek tortillan på medelstark värme i 5–10 minuter.
  5. Efterstek i mitten av ugnen i cirka 5 minuter. Toppa med tomaterna och stek ytterligare i cirka 15 minuter eller tills äggsmeten stannat och tortillan och tomaterna fått fin färg. Salta och peppra.