Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Potatistortilla med gravad lax


Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

  • 700 g kokt kall färskpotatis

  • 1/2 chilifrukt

  • 1 gul lök

  • margarin eller smör att steka i

  • 6 ägg

  • 1 dl mellangrädde
  • 
salt och peppar

  • 1 1/2 dl riven lagrad ost


Topping:


  • 200 g gravad eller rökt lax

  • 3/4 dl finhackad dill

  • 3/4 dl finhackad persilja


Servering:


  • bröd och sallad


Så här gör du

  1. Skär potatisen i skivor. Hacka chilin fint och skär löken i bitar. Fräs lök och chili i margarin eller smör i en stekpanna så att löken blir glansig. Lägg det åt sidan.

  2. Stek potatisskivorna i stekpannan så att de får lite färg. Tillsätt lök och chili. Vispa ihop ägg, mellangrädde, salt och peppar och häll det över det stekta. Rör i botten av stekpannan med en trägaffel så att allt blir stekt.

  3. Strö på ost och sätt in hela stekpannan med tortillan i ugnen, 225 grader i 5-10 minuter, osten ska få färg. Lägg på gravad lax och strö på rikligt med dill och persilja. Servera tortillan med bröd och sallad.