Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Potatistårta med gorgonzola

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

8 portioner
  • 800 g mjölig potatis, som king edward
  • 1 gul lök
  • 2 dl hackad persilja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymald peppar
  • 150 g gorgonzola
  • 4 ägg
  • 250 g kesella
  • 1 dl standardmjölk
  • 1 dl riven ost

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett smörpapper i en form med löstagbar kant, 24-26 centimeter i diameter.
  2. Skala potatis och skiva tunt, helst i matberedare. Skala och hacka löken.
  3. Blanda potatis, lök, persilja, salt, peppar och gorgonzolabitar i en stor bunke. Fördela potatisblandningen i formen.
  4. Vispa ihop ägg, kesella och mjölk och häll i formen. Strö över den rivna osten.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 1 1/2 timme. Låt vila 10 minuter innan tårtan tas ur formen.