Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Potatisstomp – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 11 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 800 g potatis
  • 1/2 tsk salt
  • 50 g smör/margarin, alternativt 1/2 dl olja

Så här gör du

  1. Skölj eller skala potatisen, beroende på om du ha med skalet i stompen eller inte. Är potatisarna stora kan du behöva dela dem i mindre bitar.
  2. Koka upp en stor kastrull med vatten, så att det täcker potatisen.
  3. Tillsätt salt i vattnet, lägg i potatisen och koka i 20-30 minuter, tills potatisen mjuk. Ju mindre potatisar du kokar, desto kortare blir koktiden.
  4. Häll av vattnet, och mosa potatisen grovt med en potatisstöt eller med en matgaffel.
  5. Tillsätt smör, och eventuell smaksättning efter smak och tycke.
  6. Tips! Smaksättning på potatisstompet kan vara sambal oelek, färska örter, pesto, riven ost eller kryddor som du tycker om. Anpassa efter vad du serverar till och efter din egen smak.