Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Potatissoppa med gubbröra

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • cirka 700 g potatis av mjölig sort
  • 1 gul lök
  • smör
  • 7 dl vatten
  • 3 msk grönsaksfond
  • 3 dl mjölk, 3%
  • 2 dl crème fraiche
  • salt
  • nymalen vitpeppar
  • hackad dill

Gubbröra:

  • 5 ansjovisfiléer
  • 2 hårdkokta ägg
  • 2 msk hackad rödlök
  • ½ dl crème fraiche
  • 2 msk hackad dill
  • 25 g forellrom
  • salt
  • nymalen vitpeppar

Så här gör du

  1. Skala potatisen skär i mindre bitar. Skala och hacka löken.
  2. Mjukstek löken i smör. Tillsätt potatis, vatten och fond. Koka tills potatisen är mjuk i cirka 20 minuter.
  3. Mixa soppan slät med mjölk och crème fraiche. Värm några minuter. Smaka av med salt och peppar. Strö över lite hackad dill.
  4. Gubbröra: Hacka ansjovisen. Skala och hacka äggen. Blanda alla ingredienser, vänd sist ner rommen. Smaka av med salt och peppar.