Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Potatissallad med spenat och rostade nötter

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

6 –8 portioner
  • 1 kg färskpotatis
  • 1 gul lök, gärna färsk
  • 100 g babyspenat
  • ½ dl hackade rostade nötter, till exempel hasselnötter, pinjenötter eller valnötter

Dressing

  • 4 msk olivolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk fransk senap
  • 1 msk flytande honung
  • Salt och peppar

Så här gör du

  1. Koka potatisen, helst med skalet på. Låt den svalna något.
  2. Skiva potatis och lök och lägg upp på ett fat tillsammans med spenaten och blanda runt.
  3. Rosta nötterna några minuter i en torr och varm stekpanna. Hacka grovt och strö över salladen.
  4. Blanda alla ingredienser till dressingen och ringla över salladen.
  5. Tips! Hyvla lite färsk parmesanost över potatisalladen. Går också utmärkt med rucolasallad i stället för spenat.