Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Potatissallad med sockerärter och rödlök i vinägrett

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 67 st har redan röstat

Ingredienser

  • 600 g potatis
  • 1 knippe rädisor
  • 1 rödlök
  • 150 g sockerärter (sugarsnaps)
  • 1/2 slanggurka

TILL RÖDLÖKEN

  • 2 msk vinäger
  • 0 .5 tsk salt
  • 2 ,5 dl vatten

SENAPSVINÄGRETT

  • 3 msk olivolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap - gärna grov
  • 1 krm salt
  • 1 nypa svartpeppar
  • eventuellt 1 msk kapris

Så här gör du

  1. Skrubba och koka potatisen. Den ska inte bli alltför mjuk, prova med sticka. Låt den svalna helt och dela i halvor eller klyftor beroende på storlek.
  2. Förväll även sockerärterna någon minut i kokande vatten. Kyl dem i kallt vatten för att avbryta tillagningen.
  3. Skala och klyfta rödlöken. Koka upp vatten, vinäger och salt i en kastrull blanchera rödlöksskivorna i någon minut. Häll av i ett durkslag och spola löken med kallt vatten.
  4. Skala gurkan med potatisskalare. Klyv den på längden och kärna ur med en sked eller baksidan av skalaren. Skär gurkmånar och låt dem dra i en skål kallt vatten.
  5. Skölj och rensa rädisorna. Skär av rottråden men spara någon centimeter av blasten. Klyv rädisorna på längden och lägg dem i kallt vatten tillsammans med gurkorna.
  6. Lägg ihop alla ingredienserna i en burk med lock strax innan avfärd. Blanda med vinägrett (eller ta med separat). Glöm inte bestick!