Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Potatissallad med rotselleri och tångkaviar

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g delikatesspotatis
  • 250 g rotselleri
  • 1 + 2 msk rapsolja
  • salt
  • 5 dl fint strimlad grönkål
  • 1 msk pressad citron
  • 1 dl hackad dill
  • 2 tsk rivet citronskal
  • nymald svartpeppar
  • 2 dl crème fraiche
  • 100 g svart tångkaviar
  • hackad rödlök

Till garnering

  • dillvippor
  • citronklyftor

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta och dela potatisen. Skala rotsellerin och skär i mindre bitar. Lägg potatis och rotselleri på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med 2 msk olja och salt.
  2. Rosta i mitten av ugnen tills potatis och selleri är mjuka, cirka 25 minuter.
  3. Strimla grönkålen tunt. Blanda med citronsaft och 1 msk rapsolja. Massera in så att kålen mjuknar, det görs enklast med händerna.
  4. Ta ut och vänd ner det rostade i skålen med grönkål. Låt svalna och blanda i dill och citronskal. Smaka av med salt och peppar.
  5. Lägg upp salladen. Klicka på crème fraiche och tångkaviar. Mal över peppar. Strö på rödlök och garnera med dillvippor och citronklyftor.