Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Potatissallad med rostade hasselnötter


Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

8-10 portioner

  • 2 kg färskpotatis

  • 2 à 65 g färsk babyspenat

  • 1 rödlök
1 1/2 dl hasselnötter

  • Dressing:

  • 1/2 dl olivolja

  • 2 msk vit balsamvinäger

  • 2 tsk fransk senap

  • 2 tsk flytande honung

  • salt, peppar


Så här gör du

  1. Skrubba och koka potatisen mjuk. Häll av vattnet och ånga den torr. Låt svalna något och dela stora potatisar.

  2. Skölj spenaten och slunga den torr. Skala, dela och skiva löken tunt. Rosta nötterna i torr stekpanna och hacka dem grovt.

  3. Lägg upp potatis, spenat och lök på ett fat. Vispa ihop dressingen och ringla över. Strö över nötterna.