Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Potatissallad med rökt lammstek

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g delikatesspotatis till exempel Amandine
  • 2 st polkabetor
  • 1 st fänkål
  • 1/2 st purjolök
  • 65 g färsk babyspenat

Dressing:

  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 msk kapris
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1/2 dl rapsolja
  • 1 msk honung
  • salt, peppar

Servera med:

  • 200 g rökt lammstek, tunna skivor
  • färsk timjan, plockade blad

Så här gör du

  1. Skölj och borsta potatisarna. Koka dem i lättsaltat vatten, i cirka 15 minuter. Häll av vattnet och låt ånga av. Skär dem i mindre bitar och lägg i en stor skål.
  2. Dressing: Vispa samman senap, vinäger, kapris, pressad vitlök, rapsolja, honung, salt och peppar i en skål. Häll dressingen över den varma potatisen och vänd runt. Låt svalna.
  3. Skala polkabetorna och skiva tunt på mandolin. Ansa och skiva fänkål och purjolök. Blanda ner i potatissalladen. Tillsätt spenaten strax före servering. Servera med rökt lammstek. Garnera med timjan.