Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Potatissallad med krämig majonnässås

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 7 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner
  • 1 burk vita bönor, färdigkokta
  • 2 västeråsgurkor
  • 1 liten rödlök
  • 800 g nykokt delikatesspotatis

Sås

  • 3-4 msk majonnäs
  • 2 msk olivolja eller vatten
  • 1/2 citron, färskpressad saft av
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Till garnering

  • 2 msk kapris
  • 3 msk finstrimlad persilja
  • nymalen svartpeppar

Så här gör du

  1. Blanda ihop majonnäs, olja, citronsaft och balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar.
  2. Skölj bönorna och låt dem rinna av i ett durkslag. Ansa och skär gurkorna i tunna band. Skala och strimla löken.
  3. Dela potatisen. Blanda potatis, bönor, gurka och lök på ett serveringsfat. Ringla över såsen. Garnera med kapris och persilja. Peppra.