Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Potatispizza med parmaskinka

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 9 st har redan röstat

Ingredienser

1 stycken
  • 1 stor bakpotatis skalad eller väl tvättad
  • 1 förpackning pizzadeg, gärna surdeg eller utkavlad pizzabotten
  • 2 dl chilisås av ketchupvariant
  • 150 g riven pizzaost
  • 1-2 krm chiliflingor
  • 1 förpackning parmaskinka, cirka 125 g
  • 1 dl parmesanflagor
  • 30 g ruccola

Så här gör du

  1. Skär potatisen i tunna skivor, använd gärna mandolin
  2. Lägg potatisskivorna i en kastrull med kokande lättsaltat vatten och koka i 5–8 minuter, eller tills de börjar bli mjuka. Häll av i ett durkslag och klappa den sedan torr med till exempel hushållspapper.
  3. Sätt ugnen på 250 grader.
  4. Kavla ut pizzadegen till en pizzabotten på ett mjölat bakbord och lägg den på en plåt med bakplåtspapper (eller rulla utkavlad pizzabotten tillsammans med papperet på en plåt). Bred på chilisås och strö över pizzaost. Fördela över potatis skivorna lite omlott.
  5. Grädda pizzan i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
  6. Smula över chiliflingor och basilika, toppa med parmaskinka, parmesanflagor och ruccola.