Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Potatiskaka
 – fantastiskt gott recept

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 230 st har redan röstat

Väldigt god potatiskaka som passar till kött och kyckling eller som den är. Perfekt till nyårsmiddag eller som alternativ till potatisgratäng. Servera den kall eller ljummen.

Ingredienser

8 portioner

  • 1 kg potatis av mjölig sort

  • 1 purjolök

  • 1 dl finhackade örtkryddor

  • 250 g kesella

  • 4 ägg

  • 1 dl grädde

  • 2 dl riven ost

  • salt, peppar


Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala potatisen och skiva eller hyvla den mycket tunt. Strimla purjon fint.

  2. Blanda kesella, grädde och ägg till en stanning, salta och peppra.

  3. Smörj noggrant en rund form, cirka 22 centimeter i diameter. Vänd hälften av potatisen i äggstanningen och lägg den i formen. Strö över hälften av osten, purjolök och örtkryddor.

  4. Vänd resterande potatis i äggstanningen och lägg i formen. Häll över stanningen, strö över resten av osten.

  5. Grädda i ugn, 200 grader, cirka 1 1/2 timme. (Täck med folie om den får för mycket färg under gräddningen).