Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Potatiskaka med jordärtskocka och palsternacka med pepparfilé

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner
  • 500 g potatis
  • 200 g palsternacka
  • 200 g jordärtskocka
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 ägg
  • 200 g riven västerbottensost
  • 2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 900 g fläskfilé
  • 2 tsk salt
  • 2 1/2 msk blandad peppar
  • 2 msk olja

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och skiva rotsakerna tunt. Lägg bakplåtspapper i en brödform.
  3. Vispa ihop grädde och ägg. Blanda i ost, salt och peppar.
  4. Lägg hälften av rotsakerna i formen och häll på knappt hälften av grädden. Lägg på resten av rotsakerna och häll på sista grädden.
  5. Ställ formen i en långpanna. Häll på vatten så att formen står i ett vattenbad. Ställ in mitt i ugnen i 40 minuter.
  6. Putsa filén och gnid in den i salt och peppar.
  7. Värm olja i ett stekjärn och bryn filén runtom. Lägg den sedan i en ugnsfast form och stek de klara i ugnen i cirka 20 minuter.
  8. Skär köttet i skivor och servera med rotsakskakan.