Potatishalvor med cheddarostfyllning

Foto: Svegro
Ingredienser
8 portioner
- 16-18 potatisar, ca 900 g
- 1 kruka svartkål
- 50 g cheddarost, riven
- 1 tsk hel kummin
- 3 msk gräddfil
- 1 tsk flingsalt
- 1 krm nymald svartpeppar
Så här gör du
- Sätt ugnen på 225°.
- Lägg potatisen på en plåt eller på ett galler. Baka i mitten av ugnen ca 30 min tills den är mjuk, känn med sticka. Låt potatisarna svalna lite.
- Dela dem längs med och gröp ur dem.
- Skär av det mesta av stjälkarna på svartkålen och skär resten av svartkålen i strimlor.
- Mosa ihop den urgröpta potatisen med den strimlade svartkålen, osten, kummin och gräddfilen i en bunke. Krydda med salt och peppar.
- Fördela potatisblandningen i de urgröpta potatisarna.

Du kanske även gillar
Populära recept