Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Potatishalvor med cheddarostfyllning

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Recept på cheddar- och svartkålsfyllda potatishalvor. Njut av potatis och cheddarost under jul- och nyårshelgen , gör enkel mingelmat av potatishalvor.

Recept: Svegro

Ingredienser

8 portioner
  • 16-18 potatisar, ca 900 g
  • 1 kruka svartkål
  • 50 g cheddarost, riven
  • 1 tsk hel kummin
  • 3 msk gräddfil
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm nymald svartpeppar

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Lägg potatisen på en plåt eller på ett galler. Baka i mitten av ugnen ca 30 min tills den är mjuk, känn med sticka. Låt potatisarna svalna lite.
  3. Dela dem längs med och gröp ur dem.
  4. Skär av det mesta av stjälkarna på svartkålen och skär resten av svartkålen i strimlor.
  5. Mosa ihop den urgröpta potatisen med den strimlade svartkålen, osten, kummin och gräddfilen i en bunke. Krydda med salt och peppar.
  6. Fördela potatisblandningen i de urgröpta potatisarna.