Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Potatisfritatta med prosciutto

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

8 portioner
  • 8 ägg
  • 1/2 gul lök, finhackad
  • 1/2 orange eller röd paprika, finhackad
  • 2 dl riven parmesan
  • 1/2 dl finhackad gräslök
  • 4 kokta färskpotatisar, skurna i mindre bitar eller skivor
  • 2 dl mjölk
  • salt
  • peppar
  • 1 tsk torkad basilika
  • 70 g prosciutto
  • finriven parmesan
  • 70 g mangoldsallad
  • färsk basilika

Så här gör du

  1. Skala potatisarna och lägg dem i en kastrull med saltat vatten. Koka upp och låt sjuda tills de är nästan mjuka rakt igenom. Sätt ugnen på 160 grader.
  2. Förbered grönsakerna under tiden. Skala och finhacka löken. Finhacka paprikan.
  3. Knäck äggen i en bunke och vispa sönder dem. Blanda i mjölk, parmesan och torkad basilika. Smaka av med salt och peppar.
  4. När potatisen är nästan mjuk, häll av vattnet. Låt svalna något och skiva dem och blanda ner i smeten till-sammans med löken och paprikan.
  5. Hetta upp en ugnssäker stekpanna med smör och häll i smeten. Sänk till medelhög värme.
  6. När blandningen börjar sätta sig i kanterna av pannan, ställ in den i mitten av ugnen och grädda i cirka 20 minuter eller till den är gyllene och har "stannat". Ta ut och toppa med sallad, prosciutto och parmesan.