Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Caponata med potatis – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 18 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 500 g fast potatis
  • 1 liten aubergine, 250 g
  • 1 liten zucchini, 250 g
  • 1 paprika
  • 2 stjälkar selleri
  • olivolja
  • 1 krm chiliflakes
  • 2 tsk basilika
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 burk krossade tomater, 400 g
  • 2 dl vatten
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 4 msk kapris
  • 2 dl hackad persilja
  • 5 tsk rödvinsvinäger
  • 1 tsk strösocker
  • salt

Så här gör du

  1. Hacka lök och vitlök. Skala potatisen. Skär potatis, aubergine, zucchini och paprika i knubbiga bitar. Strimla sellerin.
  2. Fräs löken i olivolja utan att den tar färg. Blanda i resten av grönsakerna och låt fräsa med en stund.
  3. Tillsätt chiliflakes, basilika, tomatpuré, tomater och buljong. Koka under lock tills grönsakerna är mjuka, men inte mosiga, cirka 25 minuter.
  4. Blanda i kapris och persilja i grytan. Smaka av med vinäger, socker och salt.