Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Potatisbröd

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 7 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

Degen:

  • 8 st Kokt potatis, gärna kalla.
  • 50 g Jäst
  • 50 g Smör
  • 3 msk Sirap
  • 2 tsk Salt
  • 6 dl Mjölk
  • 2 dl Grahamsmjöl
  • 12 dl Vetemjöl special
  • 0.5 dl (Rostade solroskärnor om man vill)

Så här gör du

  1. Riv dom kalla potatisarna i en bunke
  2. Smula ned jästen
  3. Smält smöret och häll i mjölken, värm till 37 grader. Häll det sedan över potatisen och rör om tills jästen blandats.
  4. Blanda ned sirapen och saltet. (Solroskärnor om så önskas blandas ned nu)
  5. Ned med grahamsmjölet och rör om.
  6. Sedan ned med resten av mjölet. Blanda till en smidig deg. Låt jäsa i minst 40 min
  7. Baka ut till 4-5 stora brödkakor och lägg på plåtar.
  8. Sätt på ugnen på 200 C. Picka brödkakorna med gaffel eller liknande. Låt jäsa 30 min
  9. In i ugnen i ca 20min
  10. Låt svalna på galler. Ät och njut av saftig brödkakor.