Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Potatis- och rotfruktsfräs med rimmat sidfläsk

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 person(er)
  • 2 st potatisar
  • 1 st palsternacka
  • 1 st gulbeta
  • 1 st polkagrisbeta
  • 1 st vitbeta
  • 1 st morot
  • 100 g kålrot
  • 100 g rotselleri
  • 2 msk smör och rapsolja
  • örtsalt, svartpeppar
  • 2 dl lingon, tinade
  • 1 st hackad schalottenlök, liten
  • 1 st päron, skalat och tärnat
  • 2 msk vit sirap
  • 1 msk citron, pressad saft
  • 0,5 st citronskal, zestat eller rivet
  • 1 tsk rosmarin, hackad
  • salt, peppar

Servera med:

  • 400 g rimmat sidfläsk, skivat
  • timjan

Så här gör du

  1. Skala och riv potatis och rotfrukter på den grova rivskivan i matberedaren eller på rivjärnet.
  2. Fräs potatis och rotfrukter i smör och rapsolja i en stor stekpanna på medelvärme tills de är mjuka, cirka 10 minuter. Rör om hela tiden. Smaksätt med örtsalt och svartpeppar.
  3. Blanda lingon, päron, sirap, citronsaft och skal med rosmarin till en salsa i en skål. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skär eller klipp bort svålen på stekfläsket. Stek skivorna i stekpanna på båda sidor tills det får vacker färg. Låt det rinna av på hushållspapper innan serveringen. Servera rotfruktsfräset med lingon och strö över timjan.