Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Potatis- och purjolöks- soppa med rökt makrill och kokt spenat

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Tillsätt grädden strax före servering för att få soppan krämigare.

Ingredienser

  • 400 g potatis
  • 2 purjolökar
  • 1 schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 lagerblad
  • 1 grönsaksbuljong
  • 3 dl grädde
  • 1 krm muskotnöt
  • 400 g varmrökt makrill
  • 200 g spenat
  • salt
  • svartpeppar

Så här gör du

  1. Skala och tärna potatisen och skiva purjolöken, skölj noga.
  2. Hacka vitlök och schalottenlök, svetta i en kastrull tillsammans med potatis och purjolök. Slå på buljongen och koka grönsakerna klara.
  3. Mixa grönsakerna släta med en mixer och blanda i grädde. Låt sjuda ihop på svag värme, smaka av med salt, muskotnöt och svartpeppar.
  4. Koka upp 2 liter saltat vatten.
  5. Skär ner spenaten och koka i 1 minut i vattnet, servera direkt.
  6. Fördela ner makrillen i 4 tallrikar, lägg spenaten över och slå soppan över.