Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Potatis- och dillsallad med rökt lax


Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner

  • 1 kg färskpotatis
  • 
1 dl rapsolja

  • 2 dill (cirka 2 dl finhackad)
  • 
salt
  • 
250 g grön sparris
  • 
margarin eller smör att steka i
  • 
4 kokta kalla ägg

  • 200 g gravad eller rökt lax

  • några cocktailtomater


Så här gör du

  1. Tvätta färskpotatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Låt potatisen kallna. Skala och skär den i tärningar.

  2. Rör ner rapsoljan. Hacka dillen fint och tillsätt den tillsammans med ganska mycket salt. Blanda. Ställ potatissalladen kallt tills det är dags att äta, den är godast kall.

  3. Skär bort och kasta de nedre 3-4 centimetrarna på sparrisen. Dela och stek resten hastigt i margarin eller smör. Salta. Skala och dela äggen i halvor.

  4. Servera salladen med sparris, lax, ägg och några tomathalvor.