Logga in här

Potaje

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 28 st har redan röstat

Ingredienser

10 portioner
  • 2 pkt Kikärtor
  • 1 pkt Vita eller blandade bönor
  • 4 st Morötter
  • 5 st Potatisar
  • 3 st Vitlöksklyftor
  • 1 st Gul lök
  • 3-4 st Hönsbuljong
  • 5 st Lagerblad
  • 2 nävar Vitkål
  • Valfri mängd Rimmat fläsk
  • Smaka av Salt
  • Smaka av Svart & Vitpeppar
  • 2 msk Olivolja

Extra valfri smaksättning:

  • Citron
  • Mynta

Så här gör du

  1. Skär upp lök & vitlök och stek upp det i en stekpanna med olivolja tills att det fått en fin, gyllene färg. Lägg sedan över ingredienserna i en stor kastrull.
  2. Skär upp morötter, potatis och vitkål och lägg i det direkt i kastrullen.
  3. Dela upp det rimmade fläsket 2-3 mindre bitar och lägg även det i kastrullen.
  4. Skölj bönor och kikärtor och lägg i.
  5. Tillsätt övriga ingredienser och fyll upp med vatten så att det precis täcker alla delar. Ca 2 matskedar med olivolja och smaksätt med salt & peppar i valfri mängd. Gött nu är det bara att börja koka!
  6. Koka soppan i ca 2 h, fyll på med vatten vid behov och smaka av.
  7. Gör en enkel redning framåt slutet av vatten & mjöl / mazena.
  8. För den som vill ha extra smaksättning i sin egen skål, kan lite citron och några blad mynta göra susen.