Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pot au feu på fläskfilé

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g färskpotatis
  • 4-6 späda morötter
  • 2 rödlök
  • 1 broccolihuvud (alt 1/2 blomkålshuvud)
  • 2 liter kyckling- eller grönsaksbuljong
  • pressad citron
  • 600 g fläskfilé
  • persilja
  • salt och peppar

Kesoröra

  • 50 g fetaost + 50 g keso + 1 msk hackade färsk rosmarin

Så här gör du

  1. Mixa ihop fetaost, keso och rosmarin och ställ åt sidan.
  2. Skrubba och dela potatisarna om de är stora. Skrubba morötterna och dela dem i bitar. Skala och halvera löken. Bryt broccolin i buketter.
  3. Putsa köttet fritt från senor och eventuellt fett.
  4. Koka upp buljongen, lägg i morötter och potatis.
  5. Lägg ner den hela fläskfilén och sjud (koka inte) i cirka 15 minuter. Lägg ner broccolin när det återstår cirka 5 minuter av tillagningstiden.
  6. Ta upp köttet och låt det vila några minuter. Skär det därefter i tunna skivor.
  7. Smaka av buljongen med lite pressad citron och vänd ner hackad persilja.
  8. Fördela grönsaker, köttskivor och buljong i fyra djupa tallrikar. Toppa med kesoröran.