Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pösiga plättar (hirams)

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 8 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 100 g smör
  • 100 g mjöl
  • 3 dl vatten
  • 6 ägg
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 nypa salt

Så här gör du

  1. Koka smöret, mjölet, vattnet tillsammans i en kastrull till en tjock smet. Använd träsked. Rör värsta värmen ur smeten.
  2. Tillsätt äggulorna, en i taget. Vispa grädden hårt. Vispa äggvitorna till högt skum. Vänd in grädden och äggviteskummet i äggsmeten. Tillsätt en nypa salt.
  3. Grädda i vanlig plättlagg på måttfull värme. Grädda på en sida. Lägg samman plättarna med de ogräddade sidorna mot varandra. Flytta dem till vanlig ugnsform eller ugnssäkert serverings-fat. Hit kan du förbereda.
  4. Plättarna kan frysas in. Tina 1 timme före gräddning. Räkna tiden till 7-8 minuter i ugnen (200 grader). De pöser upp som små suffléer.
  5. Pudra med florsocker och servera genast med hemkokt jordgubbssylt.