Logga in här

Pösiga bananplättar med chokladsås

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 8 st har redan röstat

Ingredienser

2 portioner

Chokladsås

  • 1 dl kakao
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl vatten
  • 1 krm salt

Bananplättar

  • 1 1/4 dl vetemjöl
  • 1/2 dl polenta eller mannagryn
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 2 krm salt
  • 1 ägg
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 1 msk flytande honung
  • 2 bananer
  • smör till stekning

Garnering

  • 1 banan

Så här gör du

  1. Chokladsås: Blanda kakao, socker, vaniljsocker, vatten och salt i en kastrull under ständig omrörning. Låt sjuda i 5 minuter. Häll upp i pipflaska.
  2. Bananplättar: Blanda vetemjöl, mannagryn, bakpulver och salt i en skål. Mixa ägg, yoghurt, honung och bananer till en smet med mixerstav. Mixa ner mjölblandningen. Häll upp i spritspåsen av plast. Förslut med plastklämma. Förvara svalt.
  3. Värm en stekpanna på medelvärme med smör. Klipp av spetsen på spritspåsen och spritsa ut cirka 2 msk smet per plätt i stekpannan. Stek dem i cirka 2 minuter per sida, tills de får färg. Servera med skivade bananer och chokladsås.