Portobellopizza med parmaskinka

Foto: Joel Wåreus
Ingredienser
6 stycken
Portobellopizza
- 6 portobellosvampar
- 6 skivor parmaskinka eller rökt skinka
- 6 cocktailtomater
- 5 centimeter purjolök
- 75 g mozzarella, riven basilika
- olivolja
- flingsalt
- svartpeppar, malen
Tillbehör
- eventuellt rucola
Så här gör du
- Portobellopizza: Sätt ugnen på 225 grader.
- Lägg svamparna med hattarna neråt på en plåt med bakplåtspapper.
- Skär skinkan i bitar och fördela över svamparna.
- Skiva tomaterna, strimla purjolöken och lägg det på svamparna.
- Strö över mozzarellan och lägg på basilikablad.
- Sätt in plåten mitt i ugnen i 12–15 minuter.
- Ta ut plåten ur ugnen och ringla över olivolja. Strö över flingsalt och peppar och garnera med basilika.
- Servering: Servera portobellopizzan med rucolasallad om du vill.

Du kanske även gillar
Populära recept