Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Portobellopizza med parmaskinka

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

6 stycken

Portobellopizza

  • 6 portobellosvampar
  • 6 skivor parmaskinka eller rökt skinka
  • 6 cocktailtomater
  • 5 centimeter purjolök
  • 75 g mozzarella, riven basilika
  • olivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar, malen

Tillbehör

  • eventuellt rucola

Så här gör du

  1. Portobellopizza: Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Lägg svamparna med hattarna neråt på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Skär skinkan i bitar och fördela över svamparna.
  4. Skiva tomaterna, strimla purjolöken och lägg det på svamparna.
  5. Strö över mozzarellan och lägg på basilikablad.
  6. Sätt in plåten mitt i ugnen i 12–15 minuter.
  7. Ta ut plåten ur ugnen och ringla över olivolja. Strö över flingsalt och peppar och garnera med basilika.
  8. Servering: Servera portobellopizzan med rucolasallad om du vill.