Logga in här

Portobelloburgare med mozzarella, tomat och pesto

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

Portobelloburgare

  • 8 portobellosvampar
  • 500 g nötkött
  • 1 mozzarellaboll
  • 4 tomatskivor
  • 4 msk pesto, färdigköpt eller enligt recept nedan
  • ½ rödlök, skivad
  • salt
  • svartpeppar, malen
  • smör eller olivolja till stekning

Pesto

  • 1 kruka basilika
  • 2 vitlöksklyftor, skalade
  • 50 g pinjenötter
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl färskriven parmesanost
  • salt
  • svartpeppar, malen

Till garnering

  • basilika

Så här gör du

  1. Portobelloburgare: Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Stek svamparna på båda sidor. Lägg fyra av svamparna på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Forma fyra hamburgare av nötfärsen. Stek burgarna i smör eller olivolja, salta och peppra.
  4. Lägg en burgare var på svamparna på plåten.
  5. Skär mozzarellan i fyra skivor och lägg en skiva på varje burgare.
  6. Sätt in plåten i ugnen i 4-5 minuter. Bränn med en brännare om du vill ha mer färg.
  7. Pesto: Mixa basilikan, vitlöken och pinjenötterna. Häll i oljan flytta över till en skål och vänd i parmesanosten. Smaka av med salt och peppar.
  8. Ta ut plåten och lägg på tomatskivor, pesto och rödlöksringar. Lägg på ytterligare en svamp som lock.
  9. Servera med basilika.