Logga in här

Portionssmulpajer med nektarin- och hallon


Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

8 portioner


Smuldeg

  • 
4 dl (240 g) vetemjöl
  • 
1 krm salt
  • 
175 g kylskåpskallt smör
  • 
2 dl strösocker


Fyllning

  • 
350 g (cirka 3 stycken) nektariner
  • 
175 g (cirka 3,5 dl) färska eller frysta hallon (behöver inte tinas)
  • 
2 tsk potatismjöl

Så här gör du

  1. 
1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Smuldeg: Mät upp mjöl och salt i en bunke och tillsätt det kalla smöret i mindre bitar. Finfördela smöret i mjölet med fingertopparna och nyp ihop till en smulig massa. Arbeta in sockret. Det går också bra att köra ihop degen snabbt i en matberedare.

  3. Fyllning: Dela och kärna ur nektarinerna. Skär dem i bitar. Blanda nektariner, hallon och potatismjöl.

  4. Strö ut hälften av smulorna i botten av små ugnsfasta portionsformar. Fördela frukten över pajdegen och avsluta med resten av smulorna. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i cirka 30 minuter eller tills pajsmulorna börjar bli gyllenbruna. Låt svalna lite och servera gärna med vaniljglass.