Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Portermarinerad rådjursgryta med salsiccia

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g grytbitar av rådjur
  • 2 msk smör
  • 1 gul lök
  • 2 morötter
  • 2 palsternacka
  • 2 persiljerötter
  • 1 bit rotselleri, 75 g
  • 3 salsiccia, cirka 160 g
  • salt, peppar
  • eventuellt 2 msk brun redning, Maizena

Marinad

  • 50 porter
  • 1 msk kalvfond
  • 1 msk ljus sirap
  • 1 klyftad gul lök
  • 1/2 dl rött portvin eller koncentrerad svartvinbärssaft
  • 2 tsk svampsoja
  • 1 lagerblad
  • 5 krossade enbär
  • 15 krossade svartpepparkorn

Servera med

  • kokt potatis

Så här gör du

  1. Blanda porter med kalvfond, sirap, gul lök, portvin, soja, lagerblad, enbär och svartpeppar i en skål. Tillsätt grytbitarna och marinera dem, cirka 2 timmar, gärna längre. Sila av marinaden och spara den.
  2. Torka av och bryn grytbitarna i smör i en stekpanna. Lägg över dem i en stekgryta. Tillsätt 3 dl silad marinad och koka upp. Låt sedan grytan sjuda under lock, cirka 30 minuter.
  3. Tillsätt klyftad gul lök, skalade och skivade morötter, palsternackor och persiljerot. Skala och skär rotsellerin i tärningar och tillsätt den. Skär salcicciakorvarna i skivor och bryn dem i stekpanna med lite smör. Rör ner dem i grytan och låt den sjuda ytterligare 15 minuter. Smaka av med salt och peppar. Red eventuellt av såsen med Maizena brun redning. Servera grytan med kokt potatis.