Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Portabelloburgare med levain

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 4 stora portabellosvampar 1 dl olja
  • 1 msk sojasås
  • 1 msk sambal oelek
  • svartpeppar
  • 3 vitlöksklyftor, pressade
  • 8 levain eller lantbröd 2 msk olivolja
  • 4 msk kryddig tomatsås
  • 1 dl majonnäs
  • 1 rödlök i strimlor
  • sallad

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Ansa svampen. Blanda olja, sojasås, sambal oelek, peppar och vitlök. Pensla svampen med marinaden. Låt ligga ca 30 minuter.
  3. Rosta under tiden brödet i panna med lite olja.
  4. Baka svampen i ugn i 20–30 minuter, beroende på storlek.
  5. Servera svampen mellan två brödskivor tillsammans med sallad, rödlök, majonnäs och tomatsås.