Portabelloburgare med getostkräm

Foto: Ove Lindfors
Ingredienser
4 stycken
- 4 riktigt stora portabellosvampar
- olivolja
- salt
- nymald peppar
- 4 rejäla skivor lantbröd
- 1 vitlöksklyfta
- 1/2 burk grillad röd paprika i olivolja à 200 g
- späda salladsblad
- 2 tomater
- strimlad salladslök
- färsk timjan
Getostkräm
- 150 g getost
- 1 1/2 dl turkisk yoghurt
- 3/4 dl hackade oliver
- salt
- nymald peppar
Så här gör du
- Mosa ihop ost och yoghurt. Blanda i oliver och smaka av med salt och peppar.
- Gnid in svamparna med olivolja, salt och peppar. Grilla dem över glöd på båda sidor tills de är mjuka.
- Grilla brödet. Gnid in det med en delad vitlöksklyfta och droppa på lite olivolja.
- Lägg salladsblad, skivad tomat och svamp på brödet. Toppa med getostkräm, strimlad grillad paprika, salladslök och en timjankvist.

Du kanske även gillar
Populära recept