Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Portabelloburgare med getostkräm

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 14 st har redan röstat

Ingredienser

4 stycken
  • 4 riktigt stora portabellosvampar
  • olivolja
  • salt
  • nymald peppar
  • 4 rejäla skivor lantbröd
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 burk grillad röd paprika i olivolja à 200 g
  • späda salladsblad
  • 2 tomater
  • strimlad salladslök
  • färsk timjan

Getostkräm

  • 150 g getost
  • 1 1/2 dl turkisk yoghurt
  • 3/4 dl hackade oliver
  • salt
  • nymald peppar

Så här gör du

  1. Mosa ihop ost och yoghurt. Blanda i oliver och smaka av med salt och peppar.
  2. Gnid in svamparna med olivolja, salt och peppar. Grilla dem över glöd på båda sidor tills de är mjuka.
  3. Grilla brödet. Gnid in det med en delad vitlöksklyfta och droppa på lite olivolja.
  4. Lägg salladsblad, skivad tomat och svamp på brödet. Toppa med getostkräm, strimlad grillad paprika, salladslök och en timjankvist.