Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Portabellaburgare med getost


Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 stycken

  • 4 stora portabellasvampar
  • olivolja

  • flingsalt

  • nymald peppar

  • 4 rejäla skivor bondbröd

  • 1 vitlöksklyfta

  • 1/2 burk grillad röd paprika i olivolja à 200 g

  • cirka 25 g babyspenat

  • 2 tomater
strimlad salladslök


Getsotkräm:


  • 150 g getost

  • 1 1/2 dl turkisk yoghurt

  • 4 msk hackade oliver

  • 2 msk repade timjanblad


Så här gör du

  1. Mosa ihop ost och yoghurt. Blanda i oliver och timjan.

  2. Gnid in svamparna med ­olivolja, salt och peppar. Grilla eller stek dem på båda sidor tills de är mjuka.

  3. Rosta eller grilla brödet. Gnid in det med en delad vitlöksklyfta och droppa på lite olivolja.

  4. Lägg spenat, skivad tomat och svamp på brödet. Toppa med getostkräm, strimlad grillad paprika och salladslök.