Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Snaps smaksatt med pors

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 9 st har redan röstat

Pors är en låg, grågrön buske (50-100 cm hög) som man lättast hittar utmed insjöar och vattendrag. Den är lätt att känna igen på sin fantastiskt friska doft och liknar till utseendet vide.

Ingredienser

1 flaska
  • porsblad
  • brännvin

Så här gör du

  1. Rensa och skölj av porsen i kallt vatten. Lägg bladen i en ren glasburk och häll på så mycket brännvin att det fyller burken. Skruva/spänn på locket ordentligt.

  2. Ställ burken i rumstemperatur några dagar (5 brukar bli bra) och var inte rädd för att smaka av då och då. Du bestämmer själv hur stark smak och färg snapsen ska få. När du är nöjd silar du av snapsen och tappar den på flaska för att förvaras mörkt i rumstemperatur.

  3. När snapsen bildat bottensats (3-4 månader) kan du försiktigt hälla över den på sin slutgiltiga flaska. Förvara gärna snapsen mörkt och i rumstem-peratur fram tills det att den ska kylas för servering.