Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pork Belly/ knaprigt sidfläsk

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 11 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g Sidfläsk i bit (ej rimmat)
  • 1 stor Lök
  • 1 st Äpple
  • 2 msk Flingsalt
  • 2 tsk Peppar
  • 1 msk Olja
  • 1 klick Smör

Så här gör du

  1. Sätt på ugnen på 175C. Torka av sidfläsket så det är torrt med hushållspapper. Gör inget om det får ligga och torka till på skärbrädan medans ugnen blir varm.
  2. Skär i rutmönster över svålen ca 0.5-1cm djupa skåror. Är bra med an vass kniv till detta.
  3. Ta saltet och pepparn och gnid in ordentligt mellan fårorna och runt hela biten.
  4. Ta fram en ugnsform biten passar i.
  5. Smörj med oljan och klicka i lite smör.
  6. Skär lök och äpple i bitar. Behöver inte vara finhackat.
  7. Lägg i äpplet och löken i botten på formen och lägg sidfläsket över med svålen upp.
  8. In i mitten på ugnen i ca 2h.
  9. Ytan ska vara knaprigt och kan behöva köras en stund på högre värme. Den ska bli gyllenbrun och bubblig. Så höj värmen till 250 i ca 15min och håll lite koll. Ta ut och låt vila lite innan du skär upp.
  10. Går att använda skyn från löken och äpplet till någon god sås man man silar av. Annars funkar det fint med någon kall sås. Har ätit detta både till potatisgratäng och ris.
  11. Lycka till!