Logga in här

Porchetta

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 7 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kg fläsksida med svål
  • 4 st vitlöksklyftor, skivade
  • 1½ dl flingsalt
  • ½ kruka rosmarin, finhackad
  • ½ kruka timjan, finhackad
  • olivolja

Så här gör du

  1. Skär upp fläsksidan på längden nästan helt rakt igenom, vik upp den och skär en längd till så att du får en lång "remsa" kött.
  2. Gnid in köttet med örter, salt och vitlök och ringla över olivolja. Rulla sedan ihop fläsksidan med svålen först så att den hamnar på insidan. Rulla ganska hårt så att rullen blir tajt. Bind sedan upp den med steksnöre.
  3. Sätt in i ugnen på 125 grader tills innertemperaturen når 82grader, det tar ca 3 ½-4 timmar.