Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pop Tarts från USA

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Pop tart har jag ätit under de senare åren. Det har varit extremt lyxigt att få äta pop tart från USA och Kanada. I och med jag bor i Sverige och har svårt att få tag på Pop Tarts. Ville jag testa att göra pop tarts själv, nästan omöjliga att få tag i Sverige och extremt goda. Degen är smulig och fyllningen är söt. Det är kombinationen av degen och fyllningen samt glasyren som gör dessa otrolig goda. Det finna inga rätt eller fel till vad fyllningen ska vara. Jag testade blåbärssylt och en nutella/choklad fyllning.

Ingredienser

8 stycken
  • 375 g vetemjöl
  • 200 g kallt smör, bitar
  • 2 msk florsocker
  • 2 st äggulor
  • 4 msk vatten
  • 1 nypa salt

Pensling:

  • 1 st ägg med lite vatten

Glasering:

  • 60 g florsocker
  • vatten
  • 0,5 tsk vailjsocker
  • strössel
  • riven choklad

Så här gör du

  1. Blanda mjöl, florsocker och salt i en skål.
  2. Knåda lätt in smör bitarna i mjölet. Degen ska få en konsistens av ströbröd.
  3. Blanda i äggulorna med vattnet i mjölblandningen.
  4. Knåda ihop degen till en fast och hållbar deg. Det går rätt for
  5. Plasta in degen och ställ degen i kylskåpet minst 30 minuter.
  6. Kavla ut degen på ett lätt mjölat bord till några mm tjock.
  7. Skär ut önskvärd storlek med bakbordsskrapa. För en pop tart behövs två bitar av degen.
  8. Sätt på ugnen på 200 grader.
  9. Pensla varenda utskuren bit med ägg utblandad med vatten. Detta hjälper degbitarna att fastna mot varandra och ger en fin färg.
  10. Använd en matsked med fyllning i mitten av degen, lämna cirka 0,5 – 1 cm avstånd från kanterna. Se till att inte överfyll pop tarts.
  11. Lägg topp delen av pop tart över fyllningen och kläm lätt ihop delarna med ett finger för att sedan göra mönster med gaffel.
  12. Sätt in i mitten av ugnen i cirka 22-25 minuter eller till pop tarts har fått en fin färg.
  13. Blanda glasyren vatten, florsocker och vaniljpulver. Använd en sked för att pensla ut glasyren och toppa med strössel eller choklad.