Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Polpette i tomatsås

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

8 bufféportioner
  • 750 g kalvfärs
  • 1 tjock skiva kantskuret vitt bröd
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 75 g pancetta (rimmat, lufttorkat sidfläsk)
  • 2 ägg
  • 2 dl hackad bladpersilja
  • 2 dl nyriven parmesanost
  • cirka 1 1/2 tsk salt
  • 1 krm nymald peppar

Tomatsås

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • olivolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 burkar krossade tomater à 400 g
  • 2 tsk torkad salvia
  • 1 tsk socker
  • flingsalt
  • nymald peppar

Så här gör du

  1. Börja med tomatsåsen: Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i olivolja i en gryta utan att det tar färg. Tillsätt tomatpuré, tomater, salvia och socker. Koka såsen sakta under lock cirka 20 minuter. Rör då och då. Smaka av med salt och peppar.
  2. Köttbullarna: Låt brödet dra i mjölken cirka 10 minuter. Lyft upp det och krama ur vätskan, mjölken ska inte användas mer. Finhacka pancettan.
  3. Blanda ingredienserna till smeten. Forma till 24 stora köttbullar med vattensköljda händer.
  4. Lägg ner köttbullarna i tomatsåsen och koka sakta under lock cirka 15 minuter, vänd dem någon gång under koktiden. Enklast är att koka köttbullarna i två omgångar.