Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pollysockerkaka i långpanna

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 7 st har redan röstat

Ingredienser

16-20 bitar

  • 4 ägg

  • 3 1/2 dl strösocker

  • 1 1/2 dl flytande smör & rapsolja

  • 2 dl naturell yoghurt

  • 5 1/2 dl vetemjöl

  • 1 msk bakpulver

  • 1 msk vaniljsocker

  • 1 Polly, valfri smak


Till formen


  • smör

  • ströbröd


Så här gör du

  1. Börja med att provsmaka några Polly.

  2. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en långpanna, cirka 25x35 cm.

  3. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner smör och yoghurt.

  4. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker, sikta ner i smeten och blanda försiktigt. Häll smeten i formen, strö på 2 nävar Polly och grädda cirka 30 minuter i ugnens nedre del.

  5. Prova att kakan är klar med en sticka. Låt svalna och skär i bitar.