Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Polkagrismaränger – barnsligt goda

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 2,5 dl äggvita från ekologiska ägg
  • 5 dl ekologiskt strösocker
  • 1-2 krm pepparmintsarom
  • 1 tsk rödbetssaft (råriv en rödbeta och pressa den genom en finmaskig sil för att få fram saften)

Så här gör du

  1. Ta i äggvitan i bunken och ta i 2/3 av sockret. Vispa på hög hastighet tills marängen blir alldeles fast, ungefär som raklödder i konsistensen.
  2. När du ser att marängen inte stiger mer i bunken tar du i resterande socker och vispar lagom så att det blandas.
  3. Ta i pepparmintsaromen och blanda runt den. Ta i färgen och rör försiktigt ett par gånger så att du får en tvåfärgad maräng.
  4. Skeda upp eller spritsa på bakplåtspapper och sätt in i ugnen på 100grader i 2½-3 timmar eller tills de torkat.