Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Polkagrisfudge

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

24 bitar
  • 1 dl vispgrädde
  • 3 dl strösocker
  • 100 g saltat smör
  • 1 dl ljus sirap
  • 150 g vit choklad
  • krossade polkagrisar att toppa med

Så här gör du

  1. Koka upp grädde, socker, smör och sirap i en tjockbottnad kastrull. Låt sjuda på medelvärme tills blandningen är 123–125 grader.
  2. Ta bort från värmen. Bryt ner chokladen i kastrullen och rör om tills allt har smält och smeten är blank och fin.
  3. Häll ner i en form med bakplåtspapper, cirka 13 x 13 cm.
  4. Strö över polkakross och låt stå i rumstemperatur i minst 6 timmar innan du skär upp fudgen med en vass kniv.