Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Polkabeta-och äpplekaka med fluffig citronkräm

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

1 Rund form

Kaka

  • 2 ägg
  • 2 socker
  • 2 tsk Vaniljsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk Bakpulver
  • 2 tsk malen kanel
  • 2 tsk Malen kardemumma
  • 50 g Hasselnötter, hackade
  • 2 dl matolja
  • 4 dl Rivna polkabetor
  • 2 Skivade/klyftade äpplen med skal

Citronkräm

  • 3 dl vispgrädde
  • 75 g Crème cheese
  • 1 msk socker
  • rivet skal av en citron

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Vispa ägg och socker poröst. Häll i olja i äggsmeten. Vänd ner de torra ingredienserna innan du rör i polkabetorna.
  2. Smörj och bröa en rund springform. Häll i smeten och tryck ner äppleklyftorna. Grädda lågt i ugnen cirka 30 minuter. Servera med citronkräm, grädde eller glass! Vispa grädden lagom fluffig innan du vispar ner creme cheese. Smaksätt med socker och citron.