Pocherat ostron med smörsås,forellrom & dill

Ingredienser
4 stycken
Smörsås:
- 1 st Schalottenlök
- 1 dl Vitt vin
- 0,25 dl Champagnevinäger
- Timjan
- Citron
- Salt
- 75 g Smör
- 0,5 dl Grädde
Dillolja:
- 100 g Färsk dill
- 50 g Bladspenat
- 1 dl Rapsolja
Du behöver också:
- 4 st Ostron
- Färsk dill
- 30g Forellrom
Så här gör du
- Smörsås: Koka upp vinet och vinägern i en kastrull. Tillsätt timjan och schalottenlöken. Reducera tills hälften utav vätskan återstår. Sila bort timjan & löken.
- Tillsätt den silade vinreduktionen och grädden, låt koka upp igen. Stäng av värmen och mixa ner smöret lite i taget med hjälp utav en stavmixer. Smaka av med salt & citron.
- Dillolja: Värm upp oljan till ca 70 grader, häll sedan ner i en mixer och mixa med dill och spenat, tills klorofyllet släpper, ca 5 minuter. Oljan skall bli riktigt grön och härlig. Sila av.
- Sjud upp vatten i en kastrull. Öppna ostronet och lossa ostronköttet och pochera det i 4-5 sekunder.
- Servera i ostronskalet, med smörsåsen, dilloljan, forellromen och plockad dill.

Du kanske även gillar