Logga in här

Pocherat ostron med smörsås,forellrom & dill

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

4 stycken

Smörsås:

  • 1 st Schalottenlök
  • 1 dl Vitt vin
  • 0,25 dl Champagnevinäger
  • Timjan
  • Citron
  • Salt
  • 75 g Smör
  • 0,5 dl Grädde

Dillolja:

  • 100 g Färsk dill
  • 50 g Bladspenat
  • 1 dl Rapsolja

Du behöver också:

  • 4 st Ostron
  • Färsk dill
  • 30g Forellrom

Så här gör du

  1. Smörsås: Koka upp vinet och vinägern i en kastrull. Tillsätt timjan och schalottenlöken. Reducera tills hälften utav vätskan återstår. Sila bort timjan & löken.
  2. Tillsätt den silade vinreduktionen och grädden, låt koka upp igen. Stäng av värmen och mixa ner smöret lite i taget med hjälp utav en stavmixer. Smaka av med salt & citron.
  3. Dillolja: Värm upp oljan till ca 70 grader, häll sedan ner i en mixer och mixa med dill och spenat, tills klorofyllet släpper, ca 5 minuter. Oljan skall bli riktigt grön och härlig. Sila av.
  4. Sjud upp vatten i en kastrull. Öppna ostronet och lossa ostronköttet och pochera det i 4-5 sekunder.
  5. Servera i ostronskalet, med smörsåsen, dilloljan, forellromen och plockad dill.