Pocherat ägg på smörstekt bladspenat

Ingredienser
6 personer
- 1 tsk salt per liter vatten
- 1 msk ättikssprit per liter vatten
- 6 ägg
Till servering och garnering
- 6 små smörstekta eller rostade brödskivor
- spenat lätt fräst i smör med salt och peppar
- paprikapulver
- gräslök
Så här gör du
- Koka upp vatten, salt och ättikssprit i en låg vid kastrull. Låt sedan vattnet sjuda.
- Knäck ett ägg åt gången i en kopp. Vispa runt kraftigt i kokvattnet så att en virvel bildas. Låt sedan äggen glida ner ett i sänder mitt i virveln. Låt sjuda ca 3 minuter. Tag upp de pocherade äggen med en hålslev.
- Arrangera den smörstekta spenaten på en rostad brödskiva. Placera ägget ovanpå och krydda med salt, peppar och paprikapulver.

Du kanske även gillar
Populära recept