Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pocherat ägg på smörstekt bladspenat

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

6 personer
  • 1 tsk salt per liter vatten
  • 1 msk ättikssprit per liter vatten
  • 6 ägg

Till servering och garnering

  • 6 små smörstekta eller rostade brödskivor
  • spenat lätt fräst i smör med salt och peppar
  • paprikapulver
  • gräslök

Så här gör du

  1. Koka upp vatten, salt och ättikssprit i en låg vid kastrull. Låt sedan vattnet sjuda.
  2. Knäck ett ägg åt gången i en kopp. Vispa runt kraftigt i kokvattnet så att en virvel bildas. Låt sedan äggen glida ner ett i sänder mitt i virveln. Låt sjuda ca 3 minuter. Tag upp de pocherade äggen med en hålslev.
  3. Arrangera den smörstekta spenaten på en rostad brödskiva. Placera ägget ovanpå och krydda med salt, peppar och paprikapulver.