Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pocherat ägg med spenatsallad & fläsk

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 PORTIONER

Pocherat ägg

  • 4 ägg
  • 1 liter vatten
  • 1 msk ättika
  • 1/2 msk salt
  • 1 skål med kallt vatten med is

Dijondressing

  • 2 msk dijonssenap
  • 1 1 ⁄2 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk strösocker
  • 4 msk neutral olja
  • 1 ⁄2 krm salt

Spenatsallad

  • 4 ägg
  • 8 fläsk eller rökt fläsksida
  • 100 g färsk babyspenat
  • 2 surdegsbröd eller toastbröd
  • smör till stekning
  • Dijondressing

Så här gör du

  1. Vispa ihop senap, vinäger och socker. Droppa i oljan lite i taget under kraftig vispning.
  2. Tillsätt salt och eventuellt några droppar vatten.
  3. Pocherat ägg: Koka upp vattnet, ättikan och saltet.
  4. Knäck äggen ett och ett i en kaffekopp och häll försiktigt ner i vattnet. Sänk värmen lite och sjud ägget i cirka 3 minuter. Vänd på ägget efter halva tiden.
  5. Lyft upp äggen med en hål- slev och lägg dem i isvattnet. Om du vill äta äggen varma räcker det att doppa ner dem i isvattnet.
  6. Spenatsallad: Skär fläsket i bitar och stek tills det börjar bli knaprigt. Låt fläsket rinna av på en bit hushållspapper.
  7. Skär brödet i centimeterstora bitar och stek det gyllenbrunt i smöret.
  8. Lägg upp spenaten i djupa tallrikar eller på ett stort fat. Lägg på fläsket, brödkrutonger och äggen. Ringla över dressing. Servera resten av dressingen bredvid.