Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pocherat ­vaktelägg med ansjovis

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

8 portioner
  • 8 vaktelägg
  • 1 1/2 liter vatten
  • 1 1/2 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 burk ansjovis

Till garnering

  • salladslök

Så här gör du

  1. Koka upp vatten och ättika.
  2. Knäck äggen, ett i taget, i en kopp. Häll försiktigt ner äggen ett och ett i vattnet.
  3. Lått sjuda i cirka 2 minuter. Kyl äggen i kallt vatten.
  4. Skär små snitt i ansjovisfiléerna. Skiva salladslöken.
  5. Lägg äggen på skedar och placera ansjovisen på ägget. Garnera med salladslök.