Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pocherade ägg, 
hollandaisesås och rökt lax

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

1 portion

  • 2 ägg

  • 100 g rökt lax
  • 
2 msk färdigköpt hollandaisesås

  • sallad

  • salt och peppar


Så här gör du

  1. Hetta upp vatten i en låg vid kastrull eller stekpanna. Det behöver inte vara mer än 3-4 centimeter djup med vatten i kastrullen. Krydda med salt i vattnet.

  2. Knäck äggen och låt dem långsamt glida ned i vattnet och sedan sjuda på svag värme i minst 5 minuter.

  3. Fiska upp dem med hålslev och låt dem rinna av innan du lägger upp dem på tallrik, gärna på en salladsbädd, tillsammans med rökt lax och hollandaisesås. Toppa med dill och krydda med nymald svartpeppar.