Pocherad torsk och varma grönsaker med sardellsmör

Ingredienser
4 portioner
- 600 g torskfilé i 4 fina bitar
- salt
- 4 morötter skalade
- 16 blomkålsbuketter
- 16 broccolibuketter
- 2 msk olivolja flingsalt
Sardellsmör
- 1 basilika
- 100 g smör
- 5 sardellfiléer
- 1 vitlöksklyfta
Så här gör du
- Skiva upp torsken i portionsbitar, alla lika stora, salta den runt om och låt den vila på ett fat medan allt annat förbereds.
- Blanda rumstempererat smör med riven vitlök, fint hackade sardeller och skuren basilika. Låt sedan smöret stå i rumstemperatur.
- Skär ner grönsakerna i mindre bitar, morötterna ska slantas tunt och buketter av blomkål och broccoli.
- Ta fram en kastrull med vatten och koka upp. Sänk värmen så att det slutar bubbla. Lägg ner fisken och låt den sjuda i några minuter.
- Känn sedan efter som fisken är klar med en sticka, den ska kännas som en kokt potatis, lite motstånd i mitten.
- Lyft upp fisken ur kastrullen, skruva upp värmen så att det kokar igen och koka alla grönsaker. De ska kokas hastigt så de behåller sitt krisp.
- Lägg grönsakerna runt fisken, slå på en matsked att kokvattnet på fisken så den värms upp igen och toppa med lite sardellsmör.
2 kommentarer om "Pocherad torsk och varma grönsaker med sardellsmör"

Du kanske även gillar
Populära recept
SoRos
Supergott! Jag lade även i två buljongtärningar i fiskvattnet.
Sardellsmöret var fantastiskt – kommer att frysa ner det som blev över och äta till fler fiskrätter.
Mitt Kök
Vad kul att höra! Och tack för tipsen!