Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pocherad torsk och varma grönsaker med sardellsmör

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g torskfilé i 4 fina bitar
  • salt
  • 4 morötter skalade
  • 16 blomkålsbuketter
  • 16 broccolibuketter
  • 2 msk olivolja flingsalt

Sardellsmör

  • 1 basilika
  • 100 g smör
  • 5 sardellfiléer
  • 1 vitlöksklyfta

Så här gör du

  1. Skiva upp torsken i portionsbitar, alla lika stora, salta den runt om och låt den vila på ett fat medan allt annat förbereds.
  2. Blanda rumstempererat smör med riven vitlök, fint hackade sardeller och skuren basilika. Låt sedan smöret stå i rumstemperatur.
  3. Skär ner grönsakerna i mindre bitar, morötterna ska slantas tunt och buketter av blomkål och broccoli.
  4. Ta fram en kastrull med vatten och koka upp. Sänk värmen så att det slutar bubbla. Lägg ner fisken och låt den sjuda i några minuter.
  5. Känn sedan efter som fisken är klar med en sticka, den ska kännas som en kokt potatis, lite motstånd i mitten.
  6. Lyft upp fisken ur kastrullen, skruva upp värmen så att det kokar igen och koka alla grönsaker. De ska kokas hastigt så de behåller sitt krisp.
  7. Lägg grönsakerna runt fisken, slå på en matsked att kokvattnet på fisken så den värms upp igen och toppa med lite sardellsmör.
2 kommentarer om "Pocherad torsk och varma grönsaker med sardellsmör"
  • SoRos
    SoRos

    Supergott! Jag lade även i två buljongtärningar i fiskvattnet.
    Sardellsmöret var fantastiskt – kommer att frysa ner det som blev över och äta till fler fiskrätter.