Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pocherad kyckling med syrlig jordgubbssallad

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 3 1/2 dl standardmjölk
  • 1 tsk havssalt
  • 3 1/2 dl grönsaksbuljong
  • 2-3 kycklingbröst (ca 600g)
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 3 msk rapsolja eller olivolja, plus lite extra
  • 1/2 tsk socker
  • havssalt
  • 250 g jordgubbar, skurna i halvor
  • 250 g körsbärstomater, skurna i halvor
  • 400 g sparris, rensad och ansad
  • 200 g färska, späda spenatblad, sköljda
  • några kvistar färsk oregano eller timjan

Så här gör du

  1. Låt mjölken, saltet och grönsaksbuljongen sjuda i en stor gryta. Lägg i kycklingbrösten och låt det hela småkoka i 20 minuter. Vispa under tiden ihop vinäger, olja, socker och 1/2 tesked salt.
  2. Blanda försiktigt med jordgubbarna och tomaterna.
  3. Koka upp en kastrull med saltat vatten, lägg i sparris och ta bort kastrullen från värmen efter 2 minuter. Doppa sparrisen i en skål med iskallt vatten så att den behåller färgen.
  4. När kycklingen är färdig låter du den svalna i 10 minuter.
  5. Förbered sparrisen och spenatbladen genom att vända dem i lite rapsolja med en nypa salt. Lägg dem på ett stort serveringsfat, skiva kycklingen, blanda den med jordgubbarna och tomaterna och lägg den på salladen. Strö över oregano- eller timjanblad och servera genast.