Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pluras paella

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 16 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kyckling i mindre bitar
  • 8 stora räkor eller havskräftor
  • 20 blåmusslor
  • 2 bläckfiskar (tioarmad calamares) rensade och skurna i ringar
  • 4 dl paellaris eller risottoris
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 paket saffran
  • 1 l kycklingbuljong
  • 2 paprikor, skurna i bitar
  • 1 burk hela tomater
  • 2 dl gröna ärtor, frysta
  • salt och peppar

Så här gör du

  1. Värm kycklingbuljongen i en kastrull och tillsätt saffran.
  2. Bryn kycklingdelarna i paellapannan, ta upp dem och låt löken gå mjuk i samma panna, den ska inte brynas.
  3. Efter ett tag tillsätter du vitlöken, paprikan och tomaterna, sedan bläckfisken och kycklingdelarna. Salta och peppra.
  4. Häll i riset och slå kycklingbuljongen över, det ska precis täcka. Täck med aluminiumfolie och låt sjuda i 20–25 minuter, späd med mer buljong om det behövs.
  5. När 5 minuter av koktiden återstår tillsätter du de övriga skaldjuren och de gröna ärtorna. Låt paellan stå i 5–10 minuter och vila innan den serveras med bröd och eventuellt en sallad.