Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Plommonsylt 
med vanilj

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 121 st har redan röstat

Ingredienser

2 burkar
  • 500 g urkärnade plommon
  • 3 dl syltsocker
  • 1 kanelstång
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 nypa salt, liten (kan uteslutas)

Så här gör du

  1. Skiva den sköljda och urkärnade plommonen.
  2. Blanda alla ingredienser i en kastrull.
  3. Koka upp under omrörning och låt blandningen sedan koka försiktigt i 20-30 minuter.
  4. Häll upp sylten på varma, väl rengjorda och torra burkar. Sätt på lock och vänd burkarna upp och ner. Klart!
  5. Förvara sylten på en sval mörk plats.
2 kommentarer om "Plommonsylt 
med vanilj"
  • Tatiana Hedfeldt
    Tatiana Hedfeldt

    Alltid lika kul när man läser: 2 burkar. 2 burkar a la 3l, 5l, 0,5l?? Kan vara vilka burkar som helst. Varför inte skriva exakt hur mycket rymmer 1 burk???

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Tatiana Hedfeldt

      Hej och tack för din kommentar.
      Valet av storlek på burkar är valfritt men för att ge en idé om hur många burkar som behövs kan man utgå från att 500 gram plommon ger cirka 8 dl sylt.
      Lycka till!
      Mvh
      Mitt kök-redaktionen