Plommonsylt med vanilj

Foto: Shutterstock
Ingredienser
2 burkar
- 500 g urkärnade plommon
- 3 dl syltsocker
- 1 kanelstång
- 1 krm vaniljpulver
- 1 nypa salt, liten (kan uteslutas)
Så här gör du
- Skiva den sköljda och urkärnade plommonen.
- Blanda alla ingredienser i en kastrull.
- Koka upp under omrörning och låt blandningen sedan koka försiktigt i 20-30 minuter.
- Häll upp sylten på varma, väl rengjorda och torra burkar. Sätt på lock och vänd burkarna upp och ner. Klart!
- Förvara sylten på en sval mörk plats.
2 kommentarer om "Plommonsylt
med vanilj"

Du kanske även gillar
Populära recept
Tatiana Hedfeldt
Alltid lika kul när man läser: 2 burkar. 2 burkar a la 3l, 5l, 0,5l?? Kan vara vilka burkar som helst. Varför inte skriva exakt hur mycket rymmer 1 burk???
Mitt Kök
Hej och tack för din kommentar.
Valet av storlek på burkar är valfritt men för att ge en idé om hur många burkar som behövs kan man utgå från att 500 gram plommon ger cirka 8 dl sylt.
Lycka till!
Mvh
Mitt kök-redaktionen